Виробник натуральних продуктів харчування в Україні

 

 

(096) 837 1000
(050) 130 6525

 

Каніхуа натуральна

Залишіть відгук про цей товар першими

Насіння каніхуа — органічний, екологічно чистий та дуже корисний продукт, що прибув до нас з південноамериканських Анд, де його вирощували протягом століть. Каніхуа є представницею давньої родини амарантових рослин. В її насінні знаходиться безліч потрібних і корисних для організму людини речовин: вона багата клітковиною, залізом, магнієм, фосфором, цинком, також вітамінами В і Е, і не містить глютену.
Обліковий номер: Z0311-1

Доступність: Є в наявності

Ціна від: 80  грн.

* Обов'язкові поля

Опис товару

Деталі

Каніхуа — близька родичка кіноа і амаранту. Це зернова культура, яку почали культивувати століття тому в Перу, на високогірних плантаціях Анд, в дуже складних, майже жорстоких кліматичних умовах. У наших широтах повсюдно зростає дика представниця родини амарантових — лобода, яку наші предки не прагнули облагородити, вирощуючи на родючих ґрунтах пшеницю та інші зернові культури. Останнім часом насіння амарантових, включаючи й каніхуа, стали набирати популярність по всьому світу. Через високий вміст поживних речовин каніхуа відносять до категорії суперфудів. Насіння каніхуа містять:

  • багато мінералів, включаючи кальцій і залізо — до 60% від денної норми в одній порції готової каші;
  • вітаміни групи В і Е — та мають особливо високий вміст фолієвої кислоти, що може бути важливо для тих, хто готується стати мамою;
  • незамінні амінокислоти, такі, як лізин, що є необхідними для вегетаріанського й веганского меню;
  • клітковину, що покращує процес травлення.

Насіння каніхуа не містять глютен і можуть бути використані в більшості дієт.

Як і вже відома всім кіноа, насіння каніхуа використовують для приготування каш та гарнірів. Каніхуа має більш м'який, горіховий смак, в ній відсутня гіркота, зернятка менше за розміром та на їх приготування потрібно менше часу. Насіння слід заливати водою з розрахунку 1:2 і варити до готовності. Деякі рецепти пропонують замочувати насіння з вечора й таким чином скорочувати час термічної обробки продукту. Нерозварене насіння в невеликій кількості також можна додавати в коктейлі та смузі. Страви з каніхуа можуть стати у нагоді, якщо ви:

  • дотримуєтеся безглютенової дієти — каніхуа не є злаком і в її склад входять інші білки, це дивно, але по суті насіння каніхуа — фрукт;
  • уникаєте продуктів тваринного походження — незамінні амінокислоти, що не синтезуються в організмі людини і повинні надходити ззовні, зазвичай знаходяться в м'ясі, однак насіння амарантових також на них багаті;
  • прагнете зменшити щоденне споживання калорій — насіння каніхуа багате на клітковину, яка підтримує відчуття насичення протягом тривалого часу;
  • маєте проблеми з травленням — завдяки все тій же клітковині, або харчовим волокнам, що перетравлюються не в шлунку, проте в кишечнику, підтримується перистальтика і нормальна робота останнього.

Додаткова інформація

Додаткова інформація

Про товар
Білки 24,64 г на 100 г продукту
Жири 46,26 г на 100 г продукту
Вуглеводи 9,68 г на 100 г продукту
Калорійність 559,9 Ккал на 100 г продукту
Тип упаковки Паперовий крафт-пакет або мішок
Термін зберігання (рекомендований) 6 місяців
Вирощено (вироблено) еко-господарство
Країна виробник Філіпіни

Відгуки

Напишіть власний відгук

You're reviewing: Каніхуа натуральна

Як мені оцінити цей продукт? *

Оцінка:

Статії