Опис товару
Деталі
Каніхуа — близька родичка кіноа і амаранту. Це зернова культура, яку почали культивувати століття тому в Перу, на високогірних плантаціях Анд, в дуже складних, майже жорстоких кліматичних умовах. У наших широтах повсюдно зростає дика представниця родини амарантових — лобода, яку наші предки не прагнули облагородити, вирощуючи на родючих ґрунтах пшеницю та інші зернові культури. Останнім часом насіння амарантових, включаючи й каніхуа, стали набирати популярність по всьому світу. Через високий вміст поживних речовин каніхуа відносять до категорії суперфудів. Насіння каніхуа містять:
- багато мінералів, включаючи кальцій і залізо — до 60% від денної норми в одній порції готової каші;
- вітаміни групи В і Е — та мають особливо високий вміст фолієвої кислоти, що може бути важливо для тих, хто готується стати мамою;
- незамінні амінокислоти, такі, як лізин, що є необхідними для вегетаріанського й веганского меню;
- клітковину, що покращує процес травлення.
Насіння каніхуа не містять глютен і можуть бути використані в більшості дієт.
Як і вже відома всім кіноа, насіння каніхуа використовують для приготування каш та гарнірів. Каніхуа має більш м'який, горіховий смак, в ній відсутня гіркота, зернятка менше за розміром та на їх приготування потрібно менше часу. Насіння слід заливати водою з розрахунку 1:2 і варити до готовності. Деякі рецепти пропонують замочувати насіння з вечора й таким чином скорочувати час термічної обробки продукту. Нерозварене насіння в невеликій кількості також можна додавати в коктейлі та смузі. Страви з каніхуа можуть стати у нагоді, якщо ви:
- дотримуєтеся безглютенової дієти — каніхуа не є злаком і в її склад входять інші білки, це дивно, але по суті насіння каніхуа — фрукт;
- уникаєте продуктів тваринного походження — незамінні амінокислоти, що не синтезуються в організмі людини і повинні надходити ззовні, зазвичай знаходяться в м'ясі, однак насіння амарантових також на них багаті;
- прагнете зменшити щоденне споживання калорій — насіння каніхуа багате на клітковину, яка підтримує відчуття насичення протягом тривалого часу;
- маєте проблеми з травленням — завдяки все тій же клітковині, або харчовим волокнам, що перетравлюються не в шлунку, проте в кишечнику, підтримується перистальтика і нормальна робота останнього.
Додаткова інформація
Додаткова інформація
Про товар |
|
---|