Виробник натуральних продуктів харчування в Україні

 

 

(096) 837 1000
(050) 130 6525

 

Вівсяне цільнозернове жорнове борошно

Залишіть відгук про цей товар першими

Вівсяне борошно «Земледар» отримане методом жорнової обробки необсмажених цільних зерен вівса (з оболонками). Завдяки повільному і дбайливому перемелюванню без нагріву в борошні зберігається максимум харчових волокон та інших корисних речовин. Продукт характеризується високими поживними і смаковими властивостями. Він прекрасно підходить для випічки як сам по собі, так і в поєднанні з іншими видами борошна.
Обліковий номер: P0100025-1

Доступність: Є в наявності

Ціна від: 38  грн.

* Обов'язкові поля

Опис товару

Деталі

Порція борошна готується після отримання замовлення через сайт. Продукт прекрасно себе проявить при випічці дієтичного хліба, булочок і печива. Він знаходиться на особливому місці серед різновидів борошна з інших злакових. Вівсяне борошно має м'який смак та винятковий склад. Окрім вживання в їжу, його використовують у якості профілактичного і терапевтичного засобу при різних хворобливих станах.

При перетирання зерен в жорнах в борошно переходять практично всі корисні сполуки, подаровані природою зернам вівса. Останній є дуже давньою зерновою культурою, яку вирощували за часів Стародавнього Єгипту, античної Греції та Риму. Людський організм звик і пристосувався до складу вівса і не сприймає його за щось чужорідне. Єдиний момент, на який слід звернути увагу – вміст глютену у вівсі та борошні з нього. Вівсяний глютен не переноситься людьми з целіакію.

Борошно «Земледар» з вівса – справжнє джерело корисних речовин. У ньому містяться:

  • Вітаміни Е, РР і групи В (В1, В2, В6, В9).
  • Безліч макро- та мікроелементів (фосфор, калій, кальцій, магній, сірка, натрій, залізо, цинк, мідь та інші). До складу входить досить рідкісний кремній, який впливає на нормальний обмін речовин і без якого жити практично неможливо.
  • Клітковина (розчинна і нерозчинна), а також харчові волокна, які допомагають знизити вміст холестерину.
  • Корисні для організму «легкі» вуглеводи (близько 65%) і білок (близько 13%).
  • Слизові речовини – дуже важливий компонент, що сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту.
  • Незамінні для організму амінокислоти, включаючи холін і тирозин.
  • Антиоксиданти, що відповідають за збереження молодості і виведення з організму шлаків.
  • Солі фосфору і кальцію.
  • Ферменти.

Незважаючи на досить високу калорійність, продукт називають дієтичним. Найбільш корисними речовинами в його складі вважають клітковину і білок. У комплексі вони сприяють відновленню пошкоджених тканин людського організму.

Застосування в кулінарії

З цього борошна можна приготувати легендарну прісну піту, популярну у англійців, і американський «бостонський» хліб. У наших краях з вівсяного борошна печуть хлібобулочні вироби, печиво, смажать млинці та роблять киселі.

Найбільш відомий рецепт з використанням продукту – вівсяне печиво. Його можна урізноманітнити додаванням шоколаду, родзинок, горіхів, шматочків фруктів. Несподіваний смак і додаткові корисні властивості придбає печиво з додаванням кисломолочного сиру, гарбуза, кураги, сухофруктів або моркви. Окрім гастрономічного задоволення воно позитивно вплине на роботу травної системи, особливо печінки.

Ще один популярний з давніх-давен рецепт – вівсяний кисіль. Рекомендований дорослим і дітям через здатність нормалізувати роботу кишечника й печінки. Щоб збільшити корисність, в кисільну масу можна додати молоко, мед або ягоди (варення).

Вівсяні млинці готуються простіше та швидше, аніж пшеничні. При введенні борошна в будь-яке тісто воно стає більш розсипчастим, смачним і підсмаженим.

Застосування з лікувально-профілактичною метою

Овес в будь-якому вигляді, в тому числі перемелений в борошно, регулює ліпідний обмін в організмі, сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту. Англійці, над якими жартують через їх любов до вівсянки, менше схильні до захворювань травної системи, ніж інші народи. Складно знайти інший продукт, який справляє настільки системний благотворний вплив на організм.

Корисні властивості вівсяного борошна, призначеного для випічки:

  • Завдяки наявності нерозчинної клітковини позбавляє травну систему від токсинів, покращує кишкову мікрофлору.
  • Через вміст розчинної клітковини (бета-глюкану) знижує рівень цукру.
  • Нормалізує тиск, допомагає запобігти формуванню тромбів.
  • Повертає до нормального самопочуття після перенесених стресів.
  • Має позитивний вплив на людей, які перебувають в депресії – сприяє виробленню серотоніну, гормону радості.
  • Допомагає відновити кістки і м'які тканини після переломів і травм.
  • Позитивно впливає на стан периферичної нервової системи через вміст вітаміну В.
  • Допомагає наростити м'язи, через це рекомендована у помірній кількості для спортсменів.
  • У складі комплексної терапії надає цілющого ефекту при патологічних станах печінки.
  • Допомагає зберегти молодість і шовковистість шкіри. Можна вмиватися кашкою з борошна або додавати його до масок. Скраби з використанням борошна мають відлущуючі властивості, сприяють відновленню зів’ялої шкіри.

Борошно характеризується досить високою калорійністю. Вживання великої кількості випічки, особливо солодкої з додаванням цукру, може спровокувати набір ваги. Тому при всій користь продукту варто приймати його в їжу помірно. Борошно не підійде людям, що страждають на алергію на глютен. 

Додаткова інформація

Додаткова інформація

Про товар
Білки 12.3 г на 100 г продукту
Жири 6.0 г на 100 г продукту
Вуглеводи 70.5 г на 100 г продукту
Калорійність 366 Ккал на 100 г продукту
Застосування випічка
Тип упаковки Паперовий крафт-пакет або мішок
Термін зберігання (рекомендований) 6 місяців
Вирощено (вироблено) власне виробництво
Країна виробник УкраЇна

Відгуки

Напишіть власний відгук

You're reviewing: Вівсяне цільнозернове жорнове борошно

Як мені оцінити цей продукт? *

Оцінка:

Статії

Вас також можуть зацікавити наступні товари