Нут або баранячий горох - бобова культура, яка вважається дієтичним продуктом. Ця культура надзвичайно корисна, вона знижує рівень холестерину і цукру в організмі, запобігає захворюванням серцево-судинної системи і розладам кишечника. Відразу після прийому страв з нуту не рекомендується пити воду, бо це може викликати надмірне газоутворення. Баранячий горох можна використовувати для приготування супів, гарнірів, паштетів або пророщувати. Сироїди і вегетаріанці пророщують нут для отримання достатньої кількості білка з їжею. Продукт приємний на смак, у вареному вигляді нагадує горіх. Нут містить близько 80 мінералів і вітамінів.
Властивості
- позитивно впливає на здоров'я в цілому;
- містить багато білків;
- є дієтичним продуктом;
- виводить шлаки з організму;
- стабілізує рівень цукру в крові;
- знижує рівень холестерину;
- запобігає серцево-судинним захворюванням;
- запобігає розладам травлення.