Виробник натуральних продуктів харчування в Україні

 

 

(096) 837 1000
(050) 130 6525

 

Кунжутна сиродавлена олія

Кунжутна олія "Земледар" виготовляється і відстоюється, у вакуумному прохолодному середовищі, безпосередньо в день замовлення. Використовується лише метод прямого холодного пресування. Зберігаються всі корисні мікроелементи та вітаміни. Смакові якості і аромат кардинально відрізняються від класичної покупної олії. Рекомендується використовувати в кулінарних і лікувально-профілактичних цілях. Олія з насіння кунжуту має виражений горіховий запах і приємний смак.
Обліковий номер: P0100013-1

Доступність: Є в наявності

Ціна від: 144  грн.

* Обов'язкові поля

Опис товару

Деталі

Кунжутна олія «Земледар» отримана методом сирого холодного відтискування з необсмаженого насіння кунжуту, або сезаму. Вона має легкий смак та інтригуючий аромат з горіховими нотками. Порція олії віджимається індивідуально для кожного замовника після оформлення замовлення на сайті. Під час відтискування сировина не нагрівається. Завдяки цьому корисні речовини, сконцентровані у насінні, максимально переходять в олію. Після віджимки продукт відстоюється протягом встановленого часу в прохолодному місці та відправляється замовнику.

Олія має зігріваючі властивості, тому її приємно вживати у складі страв в холодну пору року. У нас вона лише починає набувати популярності. А в кулінарні традиції Японії, Таїланду, Кореї та Індії увійшла давно та міцно – і через смакові властивості, і через корисність. Склад продукту чудово збалансований. В ньому містяться:

  • Велика кількість вітамінів (Е, А ,С, D, В1, В2, В3).

  • Жирні кислота – поліненасичені (омега-6) та мононенасичені (омега-9).

  • Різноманітні мікро- та макроелементи (кальцій, калій, залізо, фосфор, цинк, мідь тощо). Чайної ложки олії буде досить, щоб наситити організм добовою дозою кальція.

  • Антиоксиданти та біологічно активні речовини (фосфоліпіди, сезамол, фітостерол та інші).

Застосування в кулінарії

Сировідтиснута кунжутна олія прекрасно відтінює та покращує смак страв, навіть найпростіших та нехитрих. Додавати її до їжі варто в невеликій кількості, перед використанням обов’язково збовтувати

. Продукт підходить для заправки супів, каш, гарнірів та різноманітних закусок. Заправляти ним гарячі страви слід перед самою подачею на стіл. Готувати на кунжутній олії не рекомендується, адже тривале нагрівання зруйнує корисні для здоров’я сполуки. Смажити на ній взагалі не варто, так як під час смажіння продукт гіркне.

Ідеально олія проявляє себе в зелених та овочевих салатах, соусах та заправках. Вона відмінно сполучається з рисом та овочами, протушкованими без додавання жирів. Столова ложка олії в сполученні з іншими продуктами – оптимальна порція на добу для дорослої людини. Продукт буде корисним для вегетаріанців, сироїдів та людей, які намагаються практикувати здорове харчування.

Використання в косметології

Продукт має властивості сповільнювати старіння клітин. Його використовують у засобах для шкіри, покликаних підживити, прибрати лущення та дрібні зморшки. Олія підійде для будь-якої шкіри, особливо пересушеної та такої, що лущиться. Дуже добре себе проявляє у складі кремів та масок протягом холодної пори року. Має властивість зменшувати та згладжувати пори, регулювати сальність, мінімізувати запалення та пігментні плями.

Олія діє на шкіру в якості антиоксиданта, пригальмовує ознаки старіння. Вона рекомендується в якості засобу для захисту від ультрафіолетового випромінювання. А у випадку сонячних опіків допомагає заспокоїти почервоніння на шкірі.

Використовують олію і в процесі догляду за волоссям. Вона надає волоссю блиск та шовковистість, захищає від пересушування, сонця, хлорованої та морської води. Гарний ефект дадуть маски, в яких кунжутна олія змішується з вітамінами та ефірними оліями.

Застосування з лікувально-профілактичною метою

Кунжутна олія корисна своєю властивістю нормалізувати ліпідно-жировий обмін. Вона провокує зниження рівня холестерину в крові, допомагає руйнуватися вже утвореним бляшкам на стінках судин. Таким чином олія протидіє формуванню тромбозу та атеросклерозу.

Інші корисні властивості продукту:

  • Покращує згортання крові та роботу серця, підвищує еластичність судин.
  • Укріплює зуби та ясна. Є профілактикою карієсу, знижує чутливість зубів до холодного та, навпаки, підвищує чутливість смакових рецепторів (виступає природним підсилювачем смаку).
  • Допомагає у разі запорів.
  • Полегшує кишкові коліки.
  • Стимулює процес утворення жовчі (завдяки наявності фітостеролів та фосфоліпідів).
  • Покращує стан суглобів, корисний у випадку артритів, ревматизму та остеохондрозу.
  • Зменшує сухість слизових оболонок, що корисно в сезон застуд. Допомагає справитися з сухим кашлем.
  • Має детоксикуючу дію, виводить токсини з організму.
  • Корисной для репродуктивної сфери. Провокує приток крові до органів малого тазу, являється афродізіаком для обох статей.
  • Рекомендований спортсменам та працівникам розумової праці через сприятливий вплив на тіло та мозок.
  • Вживання олії у складі дієти є профілактикою гіпертонії, мастопатії, остеопорозу, захворювань печінки та суглобів, підшлункової та щитовидної залоз.

Жінкам, що вигодовують груддю, у випадку утворення маститу рекомендують прикладати до грудей компреси з кунжутною олією кімнатної температури. А масаж стоп з використанням олії перед сном допоможе подолати безсоння. Продукт гарно себе проявить у якості масажної олії, особливо якщо шкіра лущиться та пересихає.

Протипоказання

Сировідтиснуту кунжутну олію рекомендується обережно вживати вагітним жінкам. А найкраще – тимчасово виключити продукт з раціону, так як він може спровокувати невиношування вагітності. Олія протипоказана людям з такими захворюваннями:

  • Проблеми з ШКТ, пов’язані з підвищенням кислотності. Олія досить сильно подразнює слизові, може спровокувати нудоту.
  • Підвищене згортання крові, схильність до утворення тромбів.
  • Захворювання нирок, особливо сечокам’яна хвороба. Через високий вміст кальцію олія може погіршити ситуацію, спровокувати формування каменів. З цієї ж причини навіть здоровим людям не рекомендується вживати олію в сполученні з аспірином та продуктами, які містять щавелеву кислоту (традиційними помідорами та огірками, шпинатом).
  • У випадку варикозу ті, хто бажає долучити олію до раціону, мають порадитися зі спеціалістом.

Дітям давати кунжутну олію можна після року. У віці до 3-х років рекомендовано всього 3-5 крапель, від 3-х до 6 років – 5-10 крапель на добу. А школярам та підліткам можна давати по чайній ложечці.

Додаткова інформація

Додаткова інформація

Про товар
Білки 0 г на 100 г продукту
Жири 99 г на 100 г продукту
Вуглеводи 0 г на 100 г продукту
Калорійність 884 Ккал на 100 г продукту
Тип упаковки скляна бутилка
Термін зберігання (рекомендований) 6 місяців в темному прохолодному місці
Вирощено (вироблено) власне виробництво
Країна виробник Україна

Відгуки

Відгуки клієнта (1)

Дякую.
Оцінка
Анна / (Надіслано 02.04.2019)
Смачна і корисна олія.

Напишіть власний відгук

You're reviewing: Кунжутна сиродавлена олія

Як мені оцінити цей продукт? *

Оцінка:

Статії

Вас також можуть зацікавити наступні товари

Чіа сиродавлена олія

Чіа сиродавлена олія

Ціна від: 234  грн.