Виробник натуральних продуктів харчування в Україні

 

 

(096) 837 1000
(050) 130 6525

 

Кокосове борошно

Залишіть відгук про цей товар першими

Кокосове борошно — це висушена та розмелена м'якоть кокоса, яка залишилася після видалення кокосової води, або кокосового молока, з плоду. Вона живильна і корисна, тому що містить у собі багато білка і поліненасичених жирних кислот, але мало вуглеводів. Кокосове борошно широко використовують у традиційній кухні Азії, але область його застосування виходить за межі кулінарії і поширюється також на косметологію.
Обліковий номер: P0100224-1

Доступність: Є в наявності

Ціна від: 62  грн.

* Обов'язкові поля

Опис товару

Деталі

Кокосове борошно не було відоме в нашій частині Європи ще якесь десятиліття тому, а сьогодні на хвилі популяризації екопродуктів воно набирає популярність з кожним днем. Це висушений м'якуш кокоса — той самий, що ми добре знаємо по батончикам «Баунті» — кокосове борошно має ті ж властивості, що й натуральний м'якуш, тільки в більшій концентрації за рахунок видалення з нього води. Основні показники поживності кокосового борошна такі:

  • близько 20% рослинного білка, що не є глютен;
  • близько 12% поліненасичених жирних кислот;
  • близько 10% природніх цукрів — глюкози, сахарози, фруктози;
  • незамінні амінокислоти;
  • клітковина;
  • вітаміни і мінерали, включаючи вітамін К і дійсно багато калію.

Спочатку кокосове борошно набуло популярності  як один із замінників пшеничного борошна, що не містить глютен. Однак в процесі більш детального знайомства з азіатською кухнею, звідки до нас і прийшов цей продукт, його стали використовувати в великій кількості рецептів. А його солодкуватий смак став його візитною карткою. Сьогодні з кокосовим борошном готують гостру локшину, рибні супи, смажать морепродукти. Слід, однак, враховувати те, що вміст клітковини в кокосовому борошні дійсно великий в порівнянні з більшістю продуктів з тих, які є звичними для раціону звичайної сім'ї. Тому кокосове борошно слід вводити з обережністю, щоб не порушити роботу травного тракту.

Корисні властивості кокосового борошна не обмежуються тільки його поживною цінністю. Так, м'якуш кокоса також можна використовувати наступним чином:

  • застосовувати в дієтах, спрямованих на нормалізацію артеріального тиску — за рахунок підвищеного вмісту калію;
  • застосовувати для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту — підвищений вміст рослинних волокон стимулює активність стінок кишечника;
  • застосовувати як зовнішній засіб у несприятливі погодні умови, в морози, після засмаги на сонці, прогулянок у вітряні дні — лаурінова кислота в складі запускає відновлювальні процеси в шкірі.

При використанні кокосового борошна в випічці слід зменшувати його кількість у порівнянні з пшеничним борошном і збільшувати кількість яєць в рецепті. Кокосова мука здатна вбирати і утримувати багато вологи, що впливає на консистенцію готового продукту. 

Додаткова інформація

Додаткова інформація

Про товар
Білки 13 г на 100 г продукту
Жири 65 г на 100 г продукту
Вуглеводи 14 г на 100 г продукту
Калорійність 693 Ккал на 100 г продукту
Тип упаковки Паперовий пакет або мішок
Термін зберігання (рекомендований) 6 місяців
Вирощено (вироблено) Власне виробництво
Країна виробник УкраЇна

Відгуки

Напишіть власний відгук

You're reviewing: Кокосове борошно

Як мені оцінити цей продукт? *

Оцінка:

Статії