Опис товару
Деталі
Кокосове борошно не було відоме в нашій частині Європи ще якесь десятиліття тому, а сьогодні на хвилі популяризації екопродуктів воно набирає популярність з кожним днем. Це висушений м'якуш кокоса — той самий, що ми добре знаємо по батончикам «Баунті» — кокосове борошно має ті ж властивості, що й натуральний м'якуш, тільки в більшій концентрації за рахунок видалення з нього води. Основні показники поживності кокосового борошна такі:
- близько 20% рослинного білка, що не є глютен;
- близько 12% поліненасичених жирних кислот;
- близько 10% природніх цукрів — глюкози, сахарози, фруктози;
- незамінні амінокислоти;
- клітковина;
- вітаміни і мінерали, включаючи вітамін К і дійсно багато калію.
Спочатку кокосове борошно набуло популярності як один із замінників пшеничного борошна, що не містить глютен. Однак в процесі більш детального знайомства з азіатською кухнею, звідки до нас і прийшов цей продукт, його стали використовувати в великій кількості рецептів. А його солодкуватий смак став його візитною карткою. Сьогодні з кокосовим борошном готують гостру локшину, рибні супи, смажать морепродукти. Слід, однак, враховувати те, що вміст клітковини в кокосовому борошні дійсно великий в порівнянні з більшістю продуктів з тих, які є звичними для раціону звичайної сім'ї. Тому кокосове борошно слід вводити з обережністю, щоб не порушити роботу травного тракту.
Корисні властивості кокосового борошна не обмежуються тільки його поживною цінністю. Так, м'якуш кокоса також можна використовувати наступним чином:
- застосовувати в дієтах, спрямованих на нормалізацію артеріального тиску — за рахунок підвищеного вмісту калію;
- застосовувати для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту — підвищений вміст рослинних волокон стимулює активність стінок кишечника;
- застосовувати як зовнішній засіб у несприятливі погодні умови, в морози, після засмаги на сонці, прогулянок у вітряні дні — лаурінова кислота в складі запускає відновлювальні процеси в шкірі.
При використанні кокосового борошна в випічці слід зменшувати його кількість у порівнянні з пшеничним борошном і збільшувати кількість яєць в рецепті. Кокосова мука здатна вбирати і утримувати багато вологи, що впливає на консистенцію готового продукту.
Додаткова інформація
Додаткова інформація
Про товар |
|
---|
Відгуки
Відгуки клієнта (2)
- Кокосовая мука
-
Оцінка Отлична мука, легкая текстура, приятный аромат и вкус.Відповісти - Кокосовая мука
-
Оцінка Отлична мука, легкая текстура, приятный аромат и вкус.