Виробник натуральних продуктів харчування в Україні

 

 

(096) 837 1000
(050) 130 6525

 

Кіноа біла натуральна

Кіноа – крупа з дрібних зерняток округлої форми. В ній міститься вражаюча кількість природного білка, а також клітковина, вуглеводи, вітаміни та мінерали. Продукт чудово себе презентує в раціоні веганів та прихильників корисного харчування. Кіноа «Земледар» зберігає максимальну цінність, закладену природою. Крупа цінувалася інками і дуже цінується зараз у багатьох країнах в якості дієтичного продукту.
Обліковий номер: Z0100212-1

Доступність: Є в наявності

Ціна від: 82  грн.

* Обов'язкові поля

Опис товару

Деталі

Кіноа – дрібні зернятка світло-бежевого кольору. Її називають зерновою культурою, хоча насправді вона належить до псевдозернових. Найближчий родич кіноа – звична для нас лобода. Інки називали крупу «золотим зерном», вона була одним із трьох основних продуктів харчування у південноамериканських індіанців. Крупа популярна у прихильників здорового харчування завдяки поживності та корисності. За смаком вона нейтральна, нагадує варений рис з ледь помітним горіховим присмаком.

До складу кіноа входить білок, безліч мікроелементів, до 20 типів амінокислот. Через це крупу дуже люблять вегани. У зернятках міститься до 16% білка, а іноді – до 20%. Це – більше, аніж у будь-який зерновий культурі. Окрім білка, в горішках є вуглеводи, жири (в тому числі лецитинова кислота), клітковина, вітаміни групи В. За вмістом фосфору крупа в 3 рази перевершує рибу, а за кількістю заліза – в два рази корисніша за пшеницю. Вона – ідеальний продукт для людей, які страждають непереносимістю глютену. Останнього в кіноа немає зовсім.

Насіння кіноа зазвичай білувато-бежеве, але буває червонуватим та коричневим. В його жорстких оболонках містяться гіркі речовини – сапоніни. Щоб їх позбутися, крупу треба ретельно промивати перед вживанням або трохи вимочувати. Готувати кіноа легко: зернятка розварюються за 15 хвилин варіння в киплячій воді, збільшуючись в об’ємі в 4 рази.

Крупу не обов'язково варити, можна її пророщувати. Паростки прокльовуються через 2-3 години після замочування. Кіноа використовується в салатах і начинках, у якості гарніру, зернятка перемелюють на борошно. Крупа замінює рис у плові та інших стравах. З неї роблять сніданки, додаючи сухофрукти, а вегани використовують у вигляді інгредієнта для бутербродів. Зараз крупа на піку популярності, страви з неї подають навіть у дорогих ресторанах. Через її цінність 2013-й рік був офіційно оголошений міжнародним роком кіноа.

Крупа кіноа та страви з її використанням не рекомендуються вагітним жінкам та таким, що вигодовують дитину. Робити її частиною свого раціону слід поступово. Кіноа може викликати алергію на шкірі та дихальні проблеми, причому часто не одразу після вживання, а на наступний день. Через високу біологічну активність рекомендуємо пробувати цей продукт вперше дуже обережно.

 

Додаткова інформація

Додаткова інформація

Про товар
Білки 14.12 г на 100 г продукту
Жири 6.07 г на 100 г продукту
Вуглеводи 57.16 г на 100 г продукту
Калорійність 368 Ккал на 100 г продукту
Застосування Кулінарія
Тип упаковки Паперовий крафт-пакет або мішок
Термін зберігання (рекомендований) 6 місяців
Вирощено (вироблено) еко-господарство
Країна виробник Перу

Відгуки

Відгуки клієнта (1)

Замечательный магазин!
Оцінка
Екатерина / (Надіслано 18.04.2018)
Хочу поблагодарить магазин за высококачественные продукты и вкуснейшую киноа!

Напишіть власний відгук

You're reviewing: Кіноа біла натуральна

Як мені оцінити цей продукт? *

Оцінка:

Статії