Виробник натуральних продуктів харчування в Україні

 

 

(096) 837 1000
(050) 130 6525

 

Фундук

Залишіть відгук про цей товар першими

Сирий фундук «Земледар» – дієтичний продукт, до складу якого входять корисні рослинні жири та велика кількість білка. Смачні та поживні горішки підтримують життєві сили організму, допомагають відновитися після важких захворювань. Фундук, або лісовий горіх, рекомендований людям будь-якого віку. Особливо він корисний для дітей, підлітків та осіб похилого віку.
Обліковий номер: Z0100264-1
Повідомити про надходження

Доступність: Очікується

Ціна від: 66  грн.

Опис товару

Деталі

Фундук – плоди ліщини, звичного для наших широт чагарнику. Для них характерна практично округла форма і розміри 10...25 мм. Фундук називають лісовим, або ломбардським горіхом. Він дуже калорійний, містить 640-700 ккал. Це – в 2-3 рази більше, аніж у випічці і більше, ніж у цукерках. Любителям смачних горішків варто обмежувати себе в кількості продукту. Рекомендована норма ліщини – 30-50 грамів на день.

У горіхах міститься:

  • до 60% олії (гліцериди олеїнової, пальмітинової та стеаринової кислот);
  • 16-20% білка;
  • доволі мало вуглеводів, всього 13%;
  • вітаміни (С, Е, В1, В2 та інші);
  • мінерали (багато марганцю, а також кальцію, калію, магнію, міді, цинку, кобальту тощо).

 

Через значний вміст білка фундук вживають люди, які виключили з раціону м'ясо. Відмінні смакові властивості та помірна вартість підняли ці горішки на пік популярності по додаванню до різних десертів і цукерок. Їх можна додавати до домашнього морозива та йогуртів, веганських солодощів. Розмелені ядра добре підійдуть для салатів, соусів та заправок, м'ясних страв.

Завдяки наявності природної олії горіхи регулюють вміст холестерину в крові та стан судин. Їх вживання є профілактикою судинних і серцевих хвороб. Фундук дуже корисний для організму, який росте. Він має такий терапевтичний вплив:

  • Протистоїть дії канцерогенних факторів.
  • Зміцнює кістки та зуби завдяки вмісту кальцію.
  • Стимулює діяльність нервової системи і м'язів. За це відповідає калій.
  • Регулює продукування статевих гормонів (за рахунок цинку).
  • Сприяє виробленню грудного молока. Рекомендований жінкам, які вигодовують дітей.
  • У складі комплексної терапії покращує стан при варикозі, тромбофлебіті, трофічних виразках, геморагії.
  • Рекомендований при недокрів'ї.
  • Сприяє виведенню шлаків з організму.
  • Перешкоджає гнильним процесам в організмі.
  • Покращує стан імунної системи, допомагає набратися сил після хвороби.
  • Рекомендований дітям, підліткам та особам похилого віку.

Ліщина корисна для діабетиків, але рекомендується утриматися від її вживання при тяжких формах хвороби. Краще не давати її дітям з важкими ураженнями печінки. Протипоказаний фундук при захворюваннях підшлункової залози, печінки або кишечника. Продукт може викликати індивідуальну непереносимість та алергію. Вживання великої кількості горішків здатне спровокувати спазм мозкових судин.

Додаткова інформація

Додаткова інформація

Про товар
Білки 15 г на 100 г продукту
Жири 61,5 г на 100 г продукту
Вуглеводи 9,4 г на 100 г продукту
Калорійність 651 Ккал на 100 г продукту
Застосування Випічка
Тип упаковки Паперовий крафт-пакет або мішок
Термін зберігання (рекомендований) 6 місяців
Вирощено (вироблено) еко-господарство
Країна виробник УкраЇна

Відгуки

Напишіть власний відгук

You're reviewing: Фундук

Як мені оцінити цей продукт? *

Оцінка:

Статії