Виробник натуральних продуктів харчування в Україні

 

 

(096) 837 1000
(050) 130 6525

 

Чуфа (земляний мигдаль)

Залишіть відгук про цей товар першими

Чуфа – малопоширений у нас, але дуже корисний та поживний продукт. Він являє собою невеликі бульбочки-горішки з приємним мигдальним присмаком. Чуфа в фасуванні «Земледар» – підсушені, але не обсмажені бульби, готові до вживання в їжу. Чуфа позитивно впливає на імунітет і стан судин, стимулює мозкову діяльність, насичує організм рослинним білком.
Обліковий номер: Z0100250-1
Повідомити про надходження

Доступність: Очікується

Ціна від: 92  грн.

Опис товару

Деталі

Чуфа – бульбочки, які ростуть на коренях багаторічної трав'янистої рослини, що нагадує осоку. Вони невеликі за розміром (максимум – 1х3 см), виглядом схожі на горішки, а смаком - на мигдаль. Чуфа надає стравам приємного, трохи солодкуватого горіхового аромату. Вона дуже калорійна (близько 607 ккал), при цьому вельми корисна й поживна. У горішків є й інші назви: земляний мигдаль, зимівник, тигровий горіх.

Бульби рекомендують вживати в їжу через їх високу харчову цінність, насиченість білком та корисними оліями. Дієтологи називають чуфу повноцінним раціоном для людини, який створила сама природа. Правда, через високу калорійність краще контролювати споживання продукту. До складу горішків входять вітаміни (найбільше – С і Е), надзвичайно корисні мінерали (кальцій, залізо, магній, фосфор і інші). У бульбах міститься:

  • 17-25% корисних жирів (в тому числі олеїнова кислота, що розщеплює холестерин);
  • до 20% крохмалю;
  • близько 28% цукру;
  • 4% білка.

Бульби-горішки можна вживати в їжу окремо від інших продуктів. Через високу твердість їх часто попередньо розмочують. А можна посипати ними десерти і різні готові страви. З чуфи роблять халву, з неї ж віджимають олію. За корисністю вона нагадує оливкову, а за смаком – мигдальну. Її додають до салатів та десертів. Завдяки приємному смаку продукт чудово доповнює другі страви. Він добре себе проявляє при смаженні й тушкуванні – правда, втрачає при нагріванні частину корисних властивостей. Чуфа популярна в Іспанії. Там її використовують для приготування орчати, прохолодного безалкогольного напою.

Корисні властивості земляного мигдалю дуже різноманітні. Наприклад, він має серйозні судинозміцнюючі та антиоксидантні властивості. Горішки використовуються в комплексній терапії різних захворювань. Також вони:

  • Допомагають привести до ладу імунітет, насичують організм енергією.
  • Підвищують працездатність, витривалість, змушують мозок працювати активніше.
  • Корисні у випадку захворювань шлунково-кишкового тракту. Рекомендують вживати молочко їх горішків, розведене водою.
  • Очищають від шлаків організм, сприяють виведенню радіонуклідів.

Під час першого вживанні в їжу рекомендуємо простежити, чи не викличе продукт індивідуальної алергічної реакції. Таке трапляється, хоча й досить рідко.

Додаткова інформація

Додаткова інформація

Про товар
Білки 18,6 г на 100 г продукту
Жири 53,7 г на 100 г продукту
Вуглеводи 13 г на 100 г продукту
Калорійність 609 Ккал на 100 г продукту
Застосування В кулінарії, медицині
Тип упаковки Паперовий крафт-пакет або мішок
Термін зберігання (рекомендований) 6 місяців
Вирощено (вироблено) еко-господарство
Країна виробник УкраЇна

Відгуки

Напишіть власний відгук

You're reviewing: Чуфа (земляний мигдаль)

Як мені оцінити цей продукт? *

Оцінка:

Статії