Опис товару
Деталі
Насіння чіа «Земледар» представляє собою дрібні підсушені зернята, отримані з рослини шавлія іспанська. Після обмолочування насіння просівається, сушиться та упаковується. Воно не обсмажується, через що зберігає максимум корисності.
Чіа називають природним антибіотиком, його дуже цінують через терапевтичні властивості. Насіння, додане до їжі, оздоровлює та зміцнює організм, допомагає впоратися із зайвими кілограмами. До складу насіння входять такі корисні елементи:
- важливі кислоти омега-3 і омега-6;
- клітковина, необхідна для кишечника;
- білок;
- вітаміни.
Важлива властивість зерен чіа – здатність знижувати вміст холестерину, покращувати стан серцево-судинної та нервової систем. Їх вживання є профілактикою розсіяного склерозу, хвороби Альцгеймера та інших недугів. Ще деякі корисні властивості продукту:
- Допомагає нормалізувати рівень цукру в крові.
- Є природним аналогом антибіотиків.
- Сприяє загоєнню ран.
- Можна використовувати для профілактики застуд, судом та онкологічних захворювань.
- Має антиоксидантні властивості, допомагає організму самовідновлюватися.
- Приносить користь при анемії та порушеннях гормонального фону.
- Має послаблюючий ефект.
- Зміцнює кісткову тканину, через що рекомендується спортсменам.
- Допомагає поліпшити роботу імунної системи.
- Прискорює регенерацію тканин.
- Завдяки наявності клітковини дає відчуття насичення. Тому після салату або напою з насінням чіа довго не хочеться їсти, що допомагає дотримуватися дієт для схуднення.
У ряді випадків від вживання насіння чіа слід утриматися. До таких випадків відносять гіпотензію, діарею, вагітність, період лактації, лікування зубів (насіння може механічно застрягати і заважати лікуванню). Чіа не варто вживати при високому вмісті в крові тригліцеридів, при наявності пухлин, а також при посиленому газоутворенні в кишечнику. Насіння може провокувати алергію. Через високу біологічну активність можна їсти чіа постійно не довше, аніж протягом 3-х місяців.
Насіння вводять до складу випічки (хліба, булочок і кексів, печива), додають до салатів і перетертих поживних сумішей. Найкорисніший спосіб вживання в їжу – у сирому вигляді в поєднанні з фруктами або зеленню. Чіа можна змішувати з йогуртами, дитячим харчуванням. Через приємний горіховий смак насіння добре доповнить десерти та другі страви.
Додаткова інформація
Додаткова інформація
Про товар |
|
---|