Виробник натуральних продуктів харчування в Україні

 

 

(096) 837 1000
(050) 130 6525

 

Чорного кмину сиродавлена олія

Залишіть відгук про цей товар першими

Власне виробництво.
Чорного кмину олія "Земледар" виготовляється і відстоюється, у вакуумному прохолодному середовищі, безпосередньо в день замовлення. Використовується лише метод прямого холодного пресування. Зберігаються всі корисні мікроелементи та вітаміни. Смакові якості і аромат кардинально відрізняються від класичної покупної олії. Рекомендується використовувати в кулінарних і лікувально-профілактичних цілях.
Обліковий номер: P0100140-1

Доступність: Є в наявності

Ціна від: 238  грн.

* Обов'язкові поля

Опис товару

Деталі

Натуральна олія «Земледар» з насіння чорного кмину отримана методом сирого віджиму. У процесі отримання олії використовується необсмажене насіння. У ньому міститься до 36% жиру. Насіння не нагрівається, завдяки чому продукт отримує максимум корисних речовин. Ще 3 тисячі років тому олія використовувалося в кулінарії і з косметичною метою.

На вигляд олія має коричнево-зеленуватий колір. Перед вживанням її потрібно обов'язково збовтувати. Продукт приємно і гостро пахне. Смак у нього терпкий та трохи гіркуватий. Олія чорного кмину «Земледар» містить велику кількість поліненасичених жирних кислот (омега-6 і омега-9). Вони сприяють профілактиці та лікуванню багатьох захворювань, відновлюють функції систем організму. Також в продукті містяться:

  • Вітаміни A (бета-каротин, або ретинол), E і D. Перші два є визнаними антиоксидантами.
  • Мінерали (фосфор, кальцій, залізо, мідь та безліч інших).
  • Інші корисні сполуки: амінокислоти (в тому числі аргінін, який сприяє живленню м'язів і детоксикації), фосфоліпіди, алкалоїди, сапоніни, флавоноїди, полі- і моносахариди, фітостероли, дубильні речовини, ензими.

Застосування в кулінарії

Олія чорного кмину в наших краях залишається маловідомою і в кулінарії застосовується нечасто. При цьому вона додає особливого смаку і аромату салатам. Використання олії в холодних салатах – найкращий варіант її вживання. З неї роблять комплексні заправки з додаванням пряних трав, оцту, гірчиці, лимонного соку і інших інгредієнтів.

Продукт не підходить для термічної обробки. На ньому небажано смажити або додавати його в страви, які знаходяться в процесі варіння та тушкування. Олія покращує смак супів, каш і овочевих страв, бажано їх змащувати прямо перед подачею на стіл. Є рецепти, які рекомендують додавати продукт у випічку. У цьому випадку значна частина його корисних властивостей втрачається, але тісто виходить дуже смачним.

Добова норма олії – не більше 1 чайної ложки для дорослих і 0,5 чайної ложки для дітей. Не рекомендується давати олію діткам до 6 років.

Застосування в косметології

Знаменита Клеопатра використовувала олію чорного кмину з косметичною метою, а Нефертіті втирала її у волосся та нігті. Продукт досі використовується, щоб запобігти випаданню волосся, відновити його структуру і навіть колір. Олія є корисною і для шкіри: підтримує її тонус, робить пружною і підтягнутою, свіжою, розгладжує дрібні зморшки.

Кминова олія – одна з небагатьох, які допомагають при догляді за жирною шкірою. Вона допоможе позбутися розширених пор, які постійно забруднюються. При цьому олія є корисною і для сухої шкіри, що лущиться. Вона позбавляє куперозу і ламкості судин. Через сильну біологічну активність продукт може викликати непереносимість, яка проявляється у вигляді почервоніння і неприємних відчуттів на шкірі.

Для олії характерні протизапальні, бактерицидні, протигрибкові властивості. Вона допомагає вирішити такі шкірні проблеми, як екзема, дерматити, лишай, вугрові висипання.

Застосування з лікувально-профілактичною метою

Олію рекомендують застосовувати у випадку знесилення та зниження імунітету. Вона допомагає нормалізувати обмін речовин на клітинному рівні: стабілізує ліпідний баланс, покращує склад крові, протистоїть вільним радикалам. Олія сприяє нормалізації продукування кісткового мозку. Вона дуже корисна при нестачі життєвої енергії, нервовому виснаженні і психологічних розладах.

Продукт не є ліками, хоча у випадку ряду недуг допомагає боротися з їх проявами. Його корисність полягає в таких аспектах:

  • Підвищує еластичність кровоносних судин, зменшує холестеринові відкладення на їх стінках.
  • Має загальнозміцнюючі властивості, допомагає впоратися з перевтомою.
  • Нормалізує шлункову кислотність і травні процеси. Допомагає позбутися нудоти, відрижки, метеоризму та інших малоприємних явищ. Корисна при дисбактеріозі, покращує перистальтику органів шлунково-кишкового тракту. Протистоїть утворенню виразок.
  • Має жовчогінну дію.
  • Є прекрасним антиоксидантом, який нейтралізує дію вільних радикалів на організм.
  • В якості допоміжного засобу використовується у разі безпліддя і і в'янучої потенції.
  • Завдяки здатності полегшувати дихання застосовується при кашлі різного походження, бронхіальній астмі.
  • Має спазмолітині та болезаспокійливі властивості.
  • Підвищує апетит. Це корисно для людей, які не можуть набрати масу тіла.
  • При підвищеному тиску допомагає привести показники в норму.

Протипоказання

Олію рекомендується виключити з раціону при індивідуальній непереносимості. Вона протипоказана в таких ситуаціях:

  • Вагітність.
  • Операції з пересадки органів у анамнезі.
  • Гастрит у гострій формі.
  • Післяінфарктний стан.
  • Камені в жовчному або сечовому міхурі, нирках. Через жовчогінні та інші властивості олія може привести ці камені в рух.
  • Деякі види системних захворювань, в тому числі діабет.

Через властивості знижувати тиск олію варто з обережністю вживати гіпотонікам.

Додаткова інформація

Додаткова інформація

Про товар
Білки 2 г на 100 г продукту
Жири 85,35 г на 100 г продукту
Вуглеводи 10,95 г на 100 г продукту
Калорійність 815,4 Ккал на 100 г продукту
Тип упаковки скляна бутилка
Термін зберігання (рекомендований) 3 місяці в темному прохолодному місці
Вирощено (вироблено) власне виробництво
Країна виробник Україна

Відгуки

Напишіть власний відгук

You're reviewing: Чорного кмину сиродавлена олія

Як мені оцінити цей продукт? *

Оцінка:

Статії

Вас також можуть зацікавити наступні товари

Лляна сиродавлена олія

Лляна сиродавлена олія

Ціна від:

Звичайна ціна: 72  грн.

Special Price 66  грн.

Конопляна сиродавлена олія

Конопляна сиродавлена олія

Ціна від:

Звичайна ціна: 168  грн.

Special Price 148  грн.

Волоського горіха сиродавлена олія

Волоського горіха сиродавлена олія

Ціна від:

Звичайна ціна: 206  грн.

Special Price 176  грн.

Макова сиродавлена олія

Макова сиродавлена олія

Ціна від:

Звичайна ціна: 374  грн.

Special Price 314  грн.

Чіа сиродавлена олія

Чіа сиродавлена олія

Ціна від: 234  грн.
Мигдального горіха сиродавлена олія

Мигдального горіха сиродавлена олія

Ціна від:

Звичайна ціна: 356  грн.

Special Price 300  грн.

Кокосова сиродавлена олія

Кокосова сиродавлена олія

Ціна від:

Звичайна ціна: 134  грн.

Special Price 122  грн.