Виробник натуральних продуктів харчування в Україні

 

 

(096) 837 1000
(050) 130 6525

 

Чорного кунжуту сиродавлена олія

Залишіть відгук про цей товар першими

Чорного кунжуту олія "Земледар" виготовляється і відстоюється, у вакуумному прохолодному середовищі, безпосередньо в день замовлення. Використовується лише метод прямого холодного пресування. Зберігаються всі корисні мікроелементи та вітаміни. Смакові якості і аромат кардинально відрізняються від класичної покупної олії. Рекомендується використовувати в кулінарних і лікувально-профілактичних цілях.
Обліковий номер: P0100205-1

Доступність: Є в наявності

Ціна від: 178  грн.

* Обов'язкові поля

Опис товару

Деталі

Сиродавлена олія чорного кунжуту «Земледар» отримано методом холодного пресування насіння однойменного рослини. Останню ще називають сезамом, а олію – сезамовою. Кунжут вважають вельми стародавньою рослиною з більш ніж 5-тисячолітньою історією культурного використання. Зараз його вирощують переважно в Індії і на Далекому Сході. Перед віджиманням насіння не обсмажуються. Олія популярна в аюрведі.

Продукт використовується для приготування їжі і в косметології. Він має сильні антиокислювальні властивості. Тому зберігається трохи довше, ніж продукти віджиму з іншого насіння і горіхів. Рекомендована норма олії – 15-30 мл (1-2 ст. ложки) на добу в складі дієти. Перед використанням пляшку потрібно збовтати. Олія має специфічний солодкувато-гіркуватий присмак. Вона тягуча і в'язка, терпкувата.

До складу олії входять:

  • Важливі для організму ненасичені жирні кислоти – легка олеїнова (35-45%, вона ж омега-9), лінолева (37-48%, вона ж омега-6).
  • Тригліцериди, які є важливим джерелом енергії для клітин.
  • Насичені жирні кислоти (по 1-10%) – стеаринова, пальмітинова, міристинова, арахінова.
  • Вітаміни Е, В. Олія відрізняється від інших тим, що в ній немає вітаміну А.
  • Мінерали – кальцій, фосфор.
  • Лігнани сезамін і сезамолін (останній є антиокислювачем).

Застосування в кулінарії

Найкращий варіант застосування олії – для заправки салатів. Овочам і зелені вона надає легкого горіхового смаку. Добре поєднується з листям салату, звичайною і спаржевою квасолею, вареною картоплею та іншими овочами, які практично не мають смаку. Гіркуватий присмак олії додає салатам або вінегретам пікантності, підвищує апетит.

Продукт дуже популярний в китайській і корейській кухнях. Араби використовували олію в побуті і готували з її використанням поживні кульки, які дуже допомагали в подорожах. Кульки готувалися з суміші хлібних крихт, подрібнених фініків і мигдалю, фісташок, кунжутної олії. Все це поєднувалося, скочувалося у кульки і обвалювалося в кунжутних зернах.

Застосування в косметології

Олія чорного кунжуту вважалася в стародавні часи еліксиром краси. Практика показує, що вона підходить для будь-якого типу шкіри. Найкращим чином вона проявить свої якості при роботі зі шкірою, що старіє, є дуже сухою та лущиться: наситить, пом'якшить, поліпшить структуру, сповільнить процеси старіння.

Омолоджуючі якості олії базуються на дії вітаміну Е. Він має антиоксидантні властивості, захищає від ультрафіолету. Олія допомагає зняти роздратування і свербіж на шкірі. Через вміст магнію вона сприяє розслабленню м'язів обличчя. Продукт можна наносити на шкіру в чистому вигляді замість крему. Його добре додавати по краплях в молочко для очищення, готові креми або лосьйони. Він допомагає вирівнювати рубці і мітки на шкірі після прищів. Олію можна використовувати і в якості засобу для очищення шкіри від забруднень і косметики.

Маски, а особливо масажі з олією чорного кунжуту для шкіри голови допомагають призупинити посивіння, зміцнюють волосся. Позбутися від ламкості і розшарування нігтів, прискорити їх зростання можна за допомогою ванночок з продуктом.

Застосування з лікувально-профілактичною метою

З давніх-давен олія цінувалася за здатність позбавляти організм від токсинів і шкідливих речовин. Для неї характерний зігріваючий ефект. У випадку застудних захворювань її рекомендують втирати в ступні, груди. Це стосується сухого і хронічного кашлю, грипу, запалення легенів, астми.

Олія застосовується з профілактичною і терапевтичною метою в таких випадках:

  • Захворювання опорно-рухового апарату. Злегка підігріта олія, втерта в уражену ділянку навколо суглобу, допомагає зменшити біль, покращує рухливість.
  • М'язові затиски. Олія є дуже популярною для масажу. Вона розслабляє блоки і затиски, зменшує набряки, має розслаблюючий ефект.
  • Шкірні захворювання. Зовнішнє застосування продукту покращує ситуацію у випадку псоріазу, екземи, опіків та ранок, що погано гояться. Олію втирають у місця пролежнів.
  • Погане згортання крові. У поєднанні з лікарськими препаратами продукт покращує згортання, позитивно впливає на зростання числа тромбоцитів.
  • Хронічні закрепи. Завдяки легким послаблюючім властивостям олія допомагає з ними впоратися. Особливо її дію відчують люди, які страждають на додачу гемороєм.
  • Аменорея та інші порушення циклу у жінок, хворобливість в певні дні циклу.
  • Кровоточивість ясен. Допомагає впоратися з проблемою через вміст кальцію. Олію втирають у ясна.
  • Дистрофія. Продукт прискорює відновлення організму.

Олія є профілактикою остеопорозу, що особливо важливо для жінок. Вона насичена елементами, потрібними для відновлення структури кісткової тканини.

Протипоказання

Олію не рекомендують застосовувати при індивідуальній непереносимості і при підвищеному згортанні крові. Не варто зловживати продуктом. У людей з високими показниками згортання він може спровокувати тромбоз. А через свою калорійність може посприяти набору ваги.

Фосфор і магній, які містяться в олії, приймають участь у процесі утворення каменів в нирках. Від продукту слід утриматися людям із сечокам’яною хворобою. А також схильним до каменеутворення, якщо воно проявилося на практиці або є в анамнезі у близьких родичів.

В олії містяться фітоестрогени, здатні впливати на гормональний фон і протікання вагітності. Краще відмовитися від продукту під час виношування дитини. 

Додаткова інформація

Додаткова інформація

Про товар
Белки 19,4г на 100 г продукта
Жиры 48,4 г на 100 г продукта
Углеводы 12,2 г на 100 г продукта
Калорийность 565 Ккал на 100 г продукта
Тип упаковки стеклянная бутылка
Срок хранения (рекомендуемый) 6 месяцев в темном прохладном месте
Выращено (произведено) собственное производство
Страна производитель Украина

Відгуки

Напишіть власний відгук

You're reviewing: Чорного кунжуту сиродавлена олія

Як мені оцінити цей продукт? *

Оцінка:

Статії

Вас також можуть зацікавити наступні товари

Чіа сиродавлена олія

Чіа сиродавлена олія

Ціна від: 234  грн.