Опис товару
Деталі
Унікальна особливість будь-якого виду клітковини – давати відчуття насиченості та надовго позбавляти від відчуття голоду. Це відбувається завдяки рослинним харчовим волокнам, які розбухають в системі шлунково-кишкового тракту, наповнюють собою шлунок і звільняють від бажання поїсти. Додатково ці волокна механічно очищають стравохід. Щоб процес відбувався правильно, клітковину потрібно вживати з великою кількістю води.
Склад продукту:
- рослинний білок - 58%;
- жири - 24%;
- вуглеводи - 18%.
Клітковина насичує організм органічними кислотами (лінолевою, стеариновою, пальмітиновою та іншими), глобулінами. В ній містяться вітаміни Е (токоферол, являється антиоксидантом), В5 (пантотенова кислота, необхідна для обміну речовин), В7 (біотин, впливає на стан шкіри та волосся).
Застосування в кулінарії
Арахісова клітковина характеризується високою калорійністю. При цьому вживати її потрібно невеликими порціями, не більше 2-х чайних ложок на добу (по 1 ложці 2 рази на день з великою кількістю води, або всю порцію під час сніданку). Добова норма фібри (рослинних харчових волокон) для дорослої людини становить близько 30 грам. Сюди можуть входити і будь-які види зернової клітковини, і клітковина з фруктів.
Оптимальний варіант використання арахісової клітковини – приготування корисних сніданків. Її можна залити водою, молоком, кефіром або йогуртом, дати кілька хвилин настоятися. Потім додати ложку меду, жменю свіжих ягід або сухофруктів і отримати відмінне вітамінне блюдо.
Клітковину можна додавати до салатів з овочів або листя. Через свій смак вона стане хорошим доповненням фруктових десертів або салатів, що не піддаються термічній обробці. Доповнить смак смузі, зробить суміш більш насиченою та поживною. У смузі варто вводити по 0,5-1,0 чайній ложці продукту.
Завдяки дуже приємному смаку арахісову клітковину можна використовувати в якості смакового наповнювача в будь-яких кашах і випічці. В останньому випадку перед приготуванням тіста невелику кількість сухого продукту змішують з борошном і діють за рецептом. Але варто пам'ятати, що при нагріванні частина корисних речовин руйнується.
Застосування з лікувально-профілактичною метою
Через здатність насичувати надовго при вживанні навіть невеликої кількості продукту його рекомендують при дотриманні дієт. Набагато приємніше з'їсти смачний сніданок з клітковини, молока і ягід та не думати про їжу до обіду, аніж страждати від почуття голоду. Отримані калорії обов'язково потрібно врахувати при підрахунку добової калорійності раціону.
Корисна дія клітковини:
- Позитивно впливає на стан серцево-судинної системи, рекомендована при ішемічній хворобі серця, підвищеному холестерині, схильності до тромбоутворення.
- Стане гарним доповненням при лікуванні хвороб травного тракту.
- Допоможе підвищити лібідо і потенцію.
- Буде корисною людям у стані стресу, при безсонні та занепаді сил.
- Є жовчогінним засобом.
- Сприяє природному спорожненню кишечника.
- Заспокоює нервову систему.
- Стимулює м'язову активність, що корисно людям, які тільки починають займатися спортом після тривалого сидячого способу життя.
- Покращує пам'ять, сприйняття інформації, слух та уважність. Це важливо при розумовій завантаженості.
При набуханні в шлунку клітковина починає механічно вбирати токсичні речовини, надлишок жовчі і холестерину, шлаки, аміак та інше. У ній містяться пектини, що перешкоджають подразнення слизових, стримують розмноження бактерій і гнильної мікрофлори.
Арахісову клітковину варто вживати обережно людям з вже поміченою або потенційно можливою непереносимістю арахісу. Земляний горіх належить до бобових. Він не дуже добре перетравлюється шлунком. Краще утриматися від вживання клітковини при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки, підшлункової залози, каменях у жовчному міхурі.
Додаткова інформація
Додаткова інформація
Про товар |
|
---|