Виробник натуральних продуктів харчування в Україні

 

 

(096) 837 1000
(050) 130 6525

 

Арахісова клітковина

Залишіть відгук про цей товар першими

Арахісова клітковина «Земледар» має приємний аромат. Цим вона відрізняється від більшості інших видів клітковини і пластівців, переважно нейтральних за смаком і запахом. Вона являє собою дієтичний продукт, вживання якого в помірній кількості допоможе вирішити поставлені завдання. Серед цих завдань – підтримка здорового способу життя та стабільної ваги.
Обліковий номер: P0511-1

Доступність: Є в наявності

Ціна від: 30  грн.

* Обов'язкові поля

Опис товару

Деталі

Унікальна особливість будь-якого виду клітковини – давати відчуття насиченості та надовго позбавляти від відчуття голоду. Це відбувається завдяки рослинним харчовим волокнам, які розбухають в системі шлунково-кишкового тракту, наповнюють собою шлунок і звільняють від бажання поїсти. Додатково ці волокна механічно очищають стравохід. Щоб процес відбувався правильно, клітковину потрібно вживати з великою кількістю води.

Склад продукту:

  • рослинний білок - 58%;
  • жири - 24%;
  • вуглеводи - 18%.

Клітковина насичує організм органічними кислотами (лінолевою, стеариновою, пальмітиновою та іншими), глобулінами. В ній містяться вітаміни Е (токоферол, являється антиоксидантом), В5 (пантотенова кислота, необхідна для обміну речовин), В7 (біотин, впливає на стан шкіри та волосся).

Застосування в кулінарії

Арахісова клітковина характеризується високою калорійністю. При цьому вживати її потрібно невеликими порціями, не більше 2-х чайних ложок на добу (по 1 ложці 2 рази на день з великою кількістю води, або всю порцію під час сніданку). Добова норма фібри (рослинних харчових волокон) для дорослої людини становить близько 30 грам. Сюди можуть входити і будь-які види зернової клітковини, і клітковина з фруктів.

Оптимальний варіант використання арахісової клітковини – приготування корисних сніданків. Її можна залити водою, молоком, кефіром або йогуртом, дати кілька хвилин настоятися. Потім додати ложку меду, жменю свіжих ягід або сухофруктів і отримати відмінне вітамінне блюдо.

Клітковину можна додавати до салатів з овочів або листя. Через свій смак вона стане хорошим доповненням фруктових десертів або салатів, що не піддаються термічній обробці. Доповнить смак смузі, зробить суміш більш насиченою та поживною. У смузі варто вводити по 0,5-1,0 чайній ложці продукту.

Завдяки дуже приємному смаку арахісову клітковину можна використовувати в якості смакового наповнювача в будь-яких кашах і випічці. В останньому випадку перед приготуванням тіста невелику кількість сухого продукту змішують з борошном і діють за рецептом. Але варто пам'ятати, що при нагріванні частина корисних речовин руйнується.

Застосування з лікувально-профілактичною метою

Через здатність насичувати надовго при вживанні навіть невеликої кількості продукту його рекомендують при дотриманні дієт. Набагато приємніше з'їсти смачний сніданок з клітковини, молока і ягід та не думати про їжу до обіду, аніж страждати від почуття голоду. Отримані калорії обов'язково потрібно врахувати при підрахунку добової калорійності раціону.

Корисна дія клітковини:

  • Позитивно впливає на стан серцево-судинної системи, рекомендована при ішемічній хворобі серця, підвищеному холестерині, схильності до тромбоутворення.
  • Стане гарним доповненням при лікуванні хвороб травного тракту.
  • Допоможе підвищити лібідо і потенцію.
  • Буде корисною людям у стані стресу, при безсонні та занепаді сил.
  • Є жовчогінним засобом.
  • Сприяє природному спорожненню кишечника.
  • Заспокоює нервову систему.
  • Стимулює м'язову активність, що корисно людям, які тільки починають займатися спортом після тривалого сидячого способу життя.
  • Покращує пам'ять, сприйняття інформації, слух та уважність. Це важливо при розумовій завантаженості.

При набуханні в шлунку клітковина починає механічно вбирати токсичні речовини, надлишок жовчі і холестерину, шлаки, аміак та інше. У ній містяться пектини, що перешкоджають подразнення слизових, стримують розмноження бактерій і гнильної мікрофлори.

Арахісову клітковину варто вживати обережно людям з вже поміченою або потенційно можливою непереносимістю арахісу. Земляний горіх належить до бобових. Він не дуже добре перетравлюється шлунком. Краще утриматися від вживання клітковини при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки, підшлункової залози, каменях у жовчному міхурі.

Додаткова інформація

Додаткова інформація

Про товар
Білки 47 г на 100 г продукту
Жири 20 г на 100 г продукту
Вуглеводи 14 г на 100 г продукту
Калорійність 432 Ккал на 100 г продукту
Застосування Кулінарія, медицинські цілі
Тип упаковки Паперовий крафт-пакет
Термін зберігання (рекомендований) 6 місяців
Вирощено (вироблено) Власне виробництво
Країна виробник УкраЇна

Відгуки

Напишіть власний відгук

You're reviewing: Арахісова клітковина

Як мені оцінити цей продукт? *

Оцінка:

Статії