Ще один варіант соняшникового насіння у нашому магазині – обсмажене в шкаралупі – для тих, хто любить процес лузання. Правильно витриманий режим обсмажування залишає у преміум-насінні “Земледар” практично всі корисні речовини, при цьому підсилює аромат і покращує текстуру. Спробуйте поєднання натуральності та високої якості! Шкаралупу, що залишилася, можна додавати у компост, застосовувати як мульчу.
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес постачання соняшникового насіння з полів до покупця: від догляду за рослиною до розфасовки.
Вирощування. Наші соняхи ростуть далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
Зберігання. Збір врожаю, калібрування, очищення й обсмажування насіння відбуваються виключно вручну. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжообсмажене соняшникове насіння з останнього врожаю.
Фасування. Товар упаковується в екологічну паперову тару та надсилається покупцеві.
Перед вживанням у їжу насіння соняшника потрібно обов’язково почистити. На відміну від готового очищеного насіння, такі ядра мають більш виражений і яскравий аромат.
Їдять насіння як самостійний продукт або додають у салати, смузі, випічку, сир, вівсянку та мюслі. Соняшник чудово поєднується з іншим насінням, горіхами, медом і прянощами, підкреслює та доповнює смак свіжих овочів і зелені. Насінням посипають хліб, рулети, булочки.
З очищених зерняток готують різні десерти: халву, цукерки, печиво, коржики, козинаки.
Смачні мюслі з вівсянки та інших виключно корисних продуктів заряджають енергією та при цьому легкі для травлення. Готуються з вечора, так що на ранок готовий прекрасний поживний сніданок!
- яблука кисло-солодкі – 2 шт.
- банани – 2 шт.
- родзинки – 50 г
- натуральний йогурт – 1 скл.
- холодна вода – 100 мл
- вівсяні пластівці – 100 г
- соняшникове насіння – 25 г
- гарбузове насіння – 25 г
- горіхи (волоські, лісові, мигдаль) – 50 г
- кориця – 0,5 ч.л.
- Очищене насіння та горішки крупно посікти або несильно потовкти товкачем.
- Яблука очистити й натерти на крупній тертці. Змішати з вівсянкою, насінням, половиною горіхів і родзинок (по 25 г), корицею.
- Залити мюслі йогуртом і холодною водою, перемішати й накрити кришкою. Дати настоятися в холодильнику 6-12 годин.
- Вранці очистити банан і нарізати кружечками, додати до мюслі. Посипати залишками горіхів і родзинок.
Не підходить для пророщування.
При дотриманні норми вживання насіння можна поліпшити самопочуття, відчути прилив енергії та сил. Воно характеризується загальнозміцнюючими й антиоксидантними властивостями.
Видільна система. Виведення токсинів, радіонуклідів і шкідливих речовин, що надходять з навколишнього середовища.
Кровоносна система. Профілактика тромбозів, атеросклерозу, інфаркту, інсульту. Нормалізація тиску та роботи серця. Зниження рівня холестерину в судинах.
Травна система. Приведення в норму кислотно-лужного балансу слизових ШКТ, усунення печії. Жовчогінний ефект. Живлення корисного мікробіому. Профілактика запорів, геморою, раку товстої кишки.
Нервова система. Сприятливий вплив на розумову діяльність, поліпшення концентрації уваги та пам’яті. Заспокійливий ефект (в тому числі під час лущення, що прирівнюється до медитації). Підтримання зору.
Покривна система. Профілактика сухості шкіри та волосся. Усунення акне та прищів. Зміцнення нігтів.
Ендокринна система. Підтримання імунітету. Нормалізація синтезу гормонів, ферментів і вироблення антитіл. Прискорення ліпідного обміну. Профілактика цукрового діабету.