Чуфа (земляний мигдаль, тигровий горіх, сить їстівна) – малопоширений і забутий у нас продукт. Ці невеликі підсушені бульбочки з ніжним солодкувато-горіховим смаком знавали в наших краях ще у XVIII ст. Тоді культура у нас не прижилася, але останнім часом стала набирати популярності як здорова їжа. Горішки можна вживати в сирому, смаженому, сушеному або запеченому вигляді, переробляти на борошно або олію.
Компанія "Земледар" ретельно перевіряє якість продукції у постачальників, перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю.
Тестові зразки. Тестові зразки та наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високій якості, – обов'язкові умови покупки продуктів імпортного походження. Наша компанія докладає великих зусиль, аби запропонувати покупцям товари найвищої якості.
Зберігання. Продукт трохи підсушується та зберігається відповідно до санітарних норм. Фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжі бульби чуфи з останнього врожаю.
Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічні крафтові пакети.
Чуфу можна вживати в їжу самостійно або з її допомогою надавати стравам приємного, трохи солодкуватого горіхового аромату. Через високу твердість бульбочки часто попередньо замочують.
Земляний мигдаль можна використовувати як пластівці: у кашах на сніданок, смузі, салатах і йогуртах. У подрібненому вигляді підходить для додавання у хліб та інші хлібобулочні вироби. Ідеально поєднується з корицею, цедрою, ваніллю, кардамоном. Ядра тушкують і запікають з м'ясом та овочами, додають у перші страви (за типом горохового супу).
З чуфи роблять борошно, халву і віджимають олію (за користю вона порівнюється з оливковою, а за смаком – з мигдалевою).
В Іспанії тигрові горіхи використовують для приготування орчати (солодкого охолоджувального напою), в Нігерії підсмажують з цукром або готують кунун ая – напій із чуфи та фініків.
Із земляного мигдалю можна приготувати смачний домашній десерт на зразок халви – поживний, ароматний, олійно-горіховий. Кількість цукру можна регулювати на власний смак.
- бульбочки чуфи – 1 скл.
- коричневий цукор – ⅔ скл.
- борошно – ⅔ скл.
- рослинне молоко – ⅓ скл.
- рослинна олія – 3 ст.л.
- кориця, ваніль – на смак.
- Обсмажену чуфу подрібнити за допомогою блендера або кавомолки.
- Борошно обсмажити та змішати з меленими горіхами.
- Додати до них олію.
- В молоко всипати цукор, корицю та ваніль і прокип'ятити на повільному вогні кілька хвилин.
- З'єднати всі інгредієнти, добре перемішати.
- Помістити масу у форму, утрамбувати та поставити в холодильник “зчепитися” на 1 годину.
Бульби рекомендують включати в раціон через їхню високу харчову цінність, насиченість білком і корисними жирами. Цілющі властивості земляного мигдалю дуже різноманітні, його активно використовують у комплексній терапії при багатьох недугах.
Кровоносна система. Позитивний (зміцнювальний) вплив на судини. Зниження артеріального тиску та рівня поганого холестерину. Поліпшення кровообігу та зниження ймовірності утворення тромбів. Профілактика ішемічної хвороби серця, серцевих нападів, інсультів.
Ендокринна система. Активація імунітету, боротьба з інфекціями (позитивний ефект проти бактерій E. coli, Staphylococcus і Salmonella), в тому числі стійкими до антибіотиків. Контроль рівня глюкози в крові, зниження всмоктування цукру в кишечнику після прийому вуглеводної їжі.
Травна система. Корисний ефект при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Регуляція функції кишечника, живлення корисних бактерій. Усунення розладів, закрепів, здуття, діареї.
Статева система. Підвищення лібідо, збільшення рівня тестостерону та кількості сперматозоїдів. Лікування еректильної дисфункції.